Nyitva áll a debreceniek előtt a National Instruments laborja

Kis- és középvállalkozások, illetve egyetemi hallgatók is kutathatnak a National Instruments nyitott laboratóriumában. A helyiséget a nemrégiben lezárult Science Park projekt keretében alakították ki.
Silvia Zorzetti egy társával együtt 3 hónapot töltött a laboratóriumban. A két fiatal kutató a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriumát üzemeltető genfi székhelyű CERN-ből érkezett.


Az NI Az NI laboratóriumába azonban kis- és közepes vállalkozásokat egyetemi tanárokat, hallgatókat is várnak. A munkára pályázni kell. Le kell írni például azt, hogy miért hasznosulhat az a kutatás, amelyet a laborban szeretne végezni a vállalkozás vagy a diák. Amennyiben elfogadják a pályázatot, a Natonal Instruments-től minden segítséget megkapnak a munkához.

A laborban rendelkezésre áll mind a 3 ezer termékünk, amit gyártunk, ebből válogathatnak a labort használók. Kapnak szoftvert, mérnöki támogatást és oktatást is, amennyiben et szükség. Itt pénz nem forog, olyanok ne pályázzanak, akik pénzt szeretnének! Itt csak munka van és eredmény – hangoztatta Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Forrás: dtv.hu

GVÁ
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]