Nyár elejére várható a pályázati dömping

„A kormány komolyan gondolja, hogy a fejlesztéspolitikát nem lehet Budapesten kitalálni és onnan irányítani, ezért is kaptak a megyei jogú városok, illetve a megyék külön dedikált forrásokat” – szögezte le a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára. Ez Szeged esetében 34 milliárd forint a hétéves uniós ciklusban, Hódmezővásárhelynek valamivel több mint 9 milliárdnyi dedikált forrás jut, ezeken felül Csongrád megye egészének tovább 32 milliárd forint.
„A pályázati ciklus első évében járunk – hiszen idén fogadták el az operatív programok nagy részét –, összességében 2900 milliárd forint értékben 133 kiírás fog megjelenni” – nyilatkozta portálunknak Csepreghy Nándor. Hozzátette, már a következő hetekben is várható pályázatok megjelenése, de az igazi dömping május-júniusra várható a helyettes államtitkár szerint.

Ahogy megírtuk, 31 közlekedési nagyprojektet sorolt fel a Magyar Közlöny a 2014-2020-as időszakra, köztük a déli Tisza-hidat és a Szeged-Hódmezővásárhely tram-traint is. Ezzel kapcsolatban a helyettes államtitkár portálunknak elmondta, továbbra is szerepelnek ezek a projektek az Integrált Közlekedési Fejlesztési Operatív Program (IKOP) listáján, és akárcsak a többi elképzelésnek, ezeknek is át kell esniük értékeléseken, de a kormány mindkét Csongrád megyei projektet prioritásként kezeli.

Forrás: szeged.ma

HSZA
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]