Nincs rosszabb helyzetben a pécsi kesztyűgyártás

A közelmúltban a pécsi kesztyűgyártás egy sajnálatos leépítés miatt került a figyelem középpontjába. A világhírű magyar kesztyűk iránt viszont továbbra is jelentős igény mutatkozik külföldről. 
A pécsi Zsolnay-negyedben nyíló látványműhely az új, 740 négyzetméteres gyáregység része, mely folyamatosan várja majd azokat a látogatókat, akik szeretnének bepillantást nyerni a hagyományos manufakturális kesztyűkészítés világába. A pécsi 1861 Kesztyűmanufaktúra termékeit elsősorban a kézi szabás teszi különlegessé, amit ma már a világon csak nagyon kevés helyen alkalmaznak. Ez a technológia sok éves tapasztalatot igényel és természetesen nem is olcsó, de a létrejövő végtermék kiemelkedő minősége megéri a fáradtságot. A cég több évtizedes tapasztalattal rendelkező kesztyűszabászai, úgy veszik ki a bőrből az alapanyagot, hogy az a feldolgozás során is megőrzi magas minőségét és ennek köszönhetően a létrejövő kesztyű tökéletesen illeszkedik a kézre. Minderre egy Távol-Keleten készült darab nem képes, hiszen a tömeggyártás során elvesznek az alapanyagok természetes, előnyös tulajdonságai.

Nemzetközi siker
Az 1861 Kesztyűmanufaktúra Hamerli márkájú termékeit már nemcsak hazánkban, hanem az Egyesült Királyságban, Kazahsztánban és Azerbajdzsánban is forgalmazzák. A Hamerli termékei olyan exkluzív üzletekben öregbítik a pécsi kesztyűgyártás hírnevét, mint a londoni Harrods és Harvey Nichols áruházak. "Bőrkesztyűink Pécsett, kézi munkával készülnek, magyar tervezők által, az alapanyagok pedig a világon elérhető legmagasabb minőséget képviselik"- emelte ki Lancsák Ildikó. Az 1861 Kesztyűmanufaktúra termékei rövid időn belül az interneten is megrendelhetők lesznek, valamint a Hamerli kesztyűk külpiaci jelenléte is folyamatosan bővül a jövőben. 

Hamerli a divat főutcáján
A pécsi 1861 Kesztyűmanufaktúra ugyanakkor a hazai piacon is szeretne előtérbe kerülni. A Hamerli kesztyűkkel Budapesten, a Fashion Street-en található Le Meridien szállodában nemrég megnyílt pop-up store-ban ismerkedhetnek meg a vásárlók. "Az üzletben nem csupán a pécsi kesztyűk, hanem híres magyar tervezők munkái - Vágó Réka által tervezett cipők és több magyar tervező ruhakollekciói - is megvásárolhatók december 31-ig. Emellett az 1861 Kesztyűmanufaktúra termékei a karácsonyi időszakban több helyen elérhetőek lesznek Budapesten" - tette hozzá az 1861 Kesztyűmanufaktúra PR és üzletfejlesztési vezetője.

Forrás: vállalkozó.info

ZBT
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]