Most ne fizessen!

Sajnos újabb ügyeskedők szeretnének nem létező szolgáltatásokra hivatkozással pénzt szerezni a vállalkozóktól, a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet nevében. Senkit ne tévesszenek meg a valóságosnak tűnő jelek, ez bizony egy újabb átverés...
Biztosak vagyunk benne, hogy nagyon sok vállalkozó, vállalkozás megkapta a napokban az alábbi levelet (amelyben a kitakart részek az adott cég adatait tartalmazzák):


Természetesen sem ilyen intézet, sem ilyen "címer" nem létezik (amely a fejlécben található), valamint a hivatalosnak tűnő szöveg sincs semmilyen valós tartalommal kitöltve. Persze ha jobban megnézzük, nem kötelez semmire ez a levél, ám a felületes olvasó, vagy olyan, akinek volt már kellemetlen találkozása egy hatósággal, sajnos bedőlhet a hihetőnek tűnő "fenyegetésnek". A lényeg, hogy - mivel nem létező hatóságról és nem létező nyilvántartásról van szó - senkinek semmilyen befizetési kötelezettsége nincs, és természetesen semmilyen jogkövetkezménnyel nem jár a 24.000,- Ft be nem fizetése, már csak azért sem, mert egy nemlétező intézetnek nem lehet adatbázisa sem.

A levélben feltüntetett tartalom és a fantomcég miatt valóban hivatalos úton megkezdődött a vizsgálat.

PD
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]