Méretben duplázott a mohácsi autókereskedő

Telephelyet fejlesztett a Szabó-Varga Autócentrum Kft. A Mohácsi Ipari Parkban található, 2011 óta működő szervizműhelye 200 négyzetméter alapterületű. A méretét most – közel 18 millió forintos pályázati támogatás segítségével – a duplájára növelték.

A Szabó-Varga Autócentrum Kft. elsősorban személyautók szerelésével, javításával foglalkozik. A vállalkozás 2009-ben kezdte meg tevékenységét, a jelenlegi műhelyére 2011-ben kapott működési engedélyt. Az azóta eltelt időben egyre csak erősödött – mondják a kft. ügyvezetői.
– Az autócentrumunk elhelyezkedése is hozzájárult az eddigi sikereinkhez, és a jövőt illetően is bizakodásra ad okot. Az 57-es és 56-os út találkozásánál ugyanis szinte folytonos a forgalom – magyarázza Szabó Balázs. Varga Zoltán pedig hozzáteszi: – A nagyobb ügyfélkör ellátása mellett a szakmai kihívásoknak is eleget tudtunk tenni, hiszen egyre többen dolgozunk a műhelyben. Ugyanakkor a telephely fejlesztése is elkerülhetetlenné vált, ezért döntöttünk a szervizcsarnok bővítéséről.
A vállalkozás műhelyében folyó javítási munkák éppen ahhoz járulnak hozzá, hogy az utakon közlekedő járművek az előírásoknak megfelelő állapotban legyenek. A minél színvonalasabb szervizeléshez viszont elegendő hely és korszerű berendezések szükségesek. A szóbanforgó fejlesztéssel immár 400 négyzetméteresre növelték a csarnok alapterületét, tehát megkétszerezték a cég kapacitásait. Ráadásul a műhelyhez megújuló energiát hasznosító, napelemes rendszert építettek ki. A telephelybővítéssel a dolgozóik létszámát is növelni tervezik – ily módon a projekt a térség foglalkoztatási helyzetét is javíthatja.
A Szabó-Varga Autócentrum Kft. „Telephelyfejlesztés a Szabó-Varga Autócentrum Kft.-nél” című, DDOP-1.1.1/D-14-2014-0054 azonosítószámú projektje az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Programjában 17.994.864 forint pályázati támogatást nyert el. A Széchenyi 2020 keretében valósul meg; 2014. augusztus 25-én kezdődött és 2015. június 2-án ért véget.

Forrás: vállalkozó.info

ZBT
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]