Megkezdte működést az Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság Kecskeméten

„Magyarország jól halad a vidéki erőcentrumok kiépítésében.” - ezt Orbán Viktor mondta a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának átadó ünnepségén, Kecskeméten.

A miniszterelnök abból az alkalomból mondott beszédet, hogy a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkársága az első olyan államtitkárság, amely vidéki helyszínen működik. A kormányfő köszönetet mondott Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárnak az úttörő szerep vállalásáért.

Orbán Viktor kihangsúlyozta, hogy a vidéknek a fővárossal egyenrangú szerepet kell kapnia, az ország nem állhat egy fővárosból.
Magyarország jól halad a nagy vidéki erőcentrumok kiépítésében, mint amilyen Székesfehérvár, Debrecen, Győr és most már Kecskemét is.
A miniszterelnök szerint ez hozzájárul ahhoz, hogy arányosabban terülnek majd szét a források, a karrierlehetőségek és a szellemi élet minősége.
 
Az Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságnak óriási szerepe lesz abban, hogy sikerül-e végrehajtani a kormány vidékpolitikáját, sikerül-e megvalósítani a kis- és közepes birtokok, illetve a nagybirtokok között meghatározott 80-20 százalékos arányt, s a források ehhez az arányhoz való igazítását – jelentette ki a miniszterelnök.
 
Az Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság az egyik legfontosabb közigazgatási munkahely lesz a következő időszakban, aminek az az oka, hogy itt több mint 1200 milliárd forintot fognak szétosztani, többek között az agráriumban működő kis- és középvállalkozások fejlesztésre 518 milliárd forintot és a fiatal gazdák támogatására 76 milliárd forintot.
 
Orbán Viktor köszönetet mondott Zombor Gábor korábbi polgármesternek Kecskemét város fejlődésének elindításáért és Szemereyné Pataki Klaudia jelenlegi polgármesternek az államtitkárság befogadásáért.
 
Az eseményen az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár jelképesen átvette az államtitkárság kulcsát a kecskeméti polgármestertől. Kis Miklós Zsolt beszédében kifejtette: 2020-ig egy talán soha vissza nem térő lehetőséghez jut a magyar vidék.
 
Az államtitkárság a vidéki munkahelyteremtést kiemelt célként jelölte meg, a pályázatok megnyílásával a magasabb hozzáadott értékkel bíró munkaigényes ágazatokra kíván koncentrálni. Az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerint az olyan ágazatok támogatása, mint a zöldség- és gyümölcstermesztés, a kertészet vagy az állattenyésztés komoly kitörési pontokat kínál Magyarországnak.

Forrás: kormany.hu

BNG
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]