PDF letöltés

Megéri kisgyermekeseket foglalkoztatni

Bár sokan nem tudnak róla, de több száz ezer forintot is megtakaríthat évente az a vállalkozás, amely kisgyermekes szülőt foglalkoztat.
A Munkahelyvédelmi Akciónak köszönhetően a GYES-ről, GYED-ről, GYET-ről visszatérő kismamák és kispapák munkáltatói adókedvezményt vehetnek igénybe, amely sokkal kedvezőbbé teszi a foglalkoztatásukat. Egy felérés szerint azonban közel 60 ezer kisgyermekes munkavállaló után nem veszik igénybe ezt a törvény adta lehetőséget.

Megéri kigyermekeseket alkalmazni
Adókedvezmény jár a kisgyermekes szülők foglalkoztatásáért

A kisgyermekes szülőt foglalkoztató vállalkozás az első 2 évben havonta 28.500 forintot, az ezt követő évben pedig havi 14.500 forint kedvezményt vehet igénybe. Az igénybevételhez a munkavállalónak kell egy igazolást kérnie a részére ellátást folyósító szervtől. Ezt a kedvezményt nem csak azokra a munkavállalókra vehetik igénybe a munkáltatók, akiket újonnan vesznek fel, hanem azok után is, akiket már régebb óta foglalkoztatnak. Az adókedvezmény az ellátás folyósításának megszűnését követő 45. hónapig (háromgyermekeseknél akár 5 évig) jár.
-BT-