Integrált gazdaságtudományi kar alakult Debrecenben

Gazdaságtudományi kar (GTK) néven új, integrált kar kezdi meg működését péntektől aDebreceni Egyetem (DE) Böszörményi úti campusán - közölte az egyetem sajtóirodája.
A GTK az egyetemi integrációs folyamatokhoz kapcsolódóan jött létre a gazdálkodástudományi és vidékfejlesztési kar (GVK), valamint a közgazdaság- és gazdaságtudományi kar (KTK) egyesülésével - ismertették a közleményben.
Az összevonás legfőbb indokaként az erőforrások összpontosítását jelölték meg, miután mindkét jogelőd kar képzési palettája a gazdaságtudományok területére akkreditált alap- és mesterszakokra épült. 
Az integráció után az új kar szakstruktúrája változatlan marad, az új tanévben 10 intézettel, 150 oktatóval és 4500 hallgatóval kezdik a munkát.
A közlemény szerint az elmúlt években végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően a gazdálkodástudományi kar a Böszörményi úti campuson - az agrártudományi központban - kap helyet. A hallgatók így kiemelkedő, európai színvonalú körülmények között tanulhatnak szeptembertől. 
Az összevonás a korábbi GVK-s és KTK-s hallgatókat nem érinti hátrányosan. Mindenki azon a szakon folytatja tanulmányait, ahol elkezdte, sőt így az áthallgatásokra és a szakváltásra is több lehetőség nyílik - írták.
A felvételi adatok is azt igazolták, hogy az integráció híre pozitívan befolyásolta a leendő egyetemisták döntését, mert a korábbiakhoz képest jelentősen emelkedett a gazdasági szakokra jelentkezők száma. Szeptemberben 1100 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait a Debreceni Egyetem gazdálkodástudományi karán - zárul az egyetem közleménye.

Forrás: MTI / vállalkozó.info

LE
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]