Innovációs Nagydíj: siófoki, komlói és pécsi elismerés

A 2013. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a Magyarországi vállalat kapta, amelyik az adott esztendőben a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg. Három dél-dunántúli vállalkozást is díjaztak.

A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság elnöke ebben az évben is a gazdaságért és az innovációs területért felelős miniszter volt. Varga Mihályon kívül beszédet mondott Kövér László, az Országgyűlés és Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke is.
A 2013. Évi Innovációs Nagydíjban az OLAJTERV Csoport tagvállalata, a KKV Kőolajvezetéképítő Zrt. (Siófok) részesült, a nagyszilárdságú csőtávvezetékek hegesztés-fejlesztéséért.
A Vidékfejlesztési Minisztérium 2013. évi Agrár Innovációs Díjában a TeGaVill Kft. (Komló) részesült, szántóföldi lágyszárú növénytermesztés melléktermékeit felhasználó, környezetterhelést csökkentő agroenergetikai technológiák és azokat biztosító géprendszerek kifejlesztéséért.
További elismerésben részesült a Pannon Hő Kft. (pécsi PannonPower-csoport) is, 2013-ban a zöld távhő kapcsán megvalósított és üzembe helyezett technológiai innovációnak köszönhetően.

Forrás: MISZ, DDRFÜ, Vállalkozó.info

ZBT
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]