Hazai innováció a magyar gazdaság növekedéséért

2013. november 21-én avatta fel Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Graboplast Padlógyártó Zrt. új üzemét Tatabányán, ahol a cég mérnökei által kifejlesztett eljárással kerülnek újrahasznosításra a padlókárpit gyártása során keletkező hulladékanyagok.


A közel 600 millió forintos beruházás megvalósulását 235 millió forint uniós és állami támogatás segítette. A cég által szabadalmaztatott eljárás segítségével évente mintegy ezer tonna feldolgozott PVC kerül vissza a gyártási folyamatba.
Németh Lászlóné beszédében elmondta, hogy a Graboplast sikerét az innováció, a versenyképesség és a környezettudatosság jelentik; mindez kiemelkedő szerepet játszhat Magyarország felemelkedésében, továbbá kihangsúlyozta, hogy a kormány elkötelezett a kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos támogatások terén:
„A Graboplasthoz hasonló eredményes vállalkozások megerősítenek bennünket abban a meggyőződésünkben, hogy jó eséllyel elérhetjük közös célunkat, és Magyarország Európa egyik növekedési és gazdasági sikerközpontjává válhat”.
Forrás: kormany.hu
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]