Hasznos kiadvány a családi gazdaságokról

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 100 oldalas kiadványt állított össze a tagságából önkéntesen jelentkezőkről a Családi Gazdaságok Nemzetközi éve alkalmából. 
151 gazdaság főbb termékeit, tevékenységeit, szolgáltatásait ismerteti a kiadvány.
Magyarországon egyre többen érdeklődnek a családi gazdaságok termékei iránt, és fedezik fel a hagyományos módon - ősi eljárások és receptek alapján - készült kézműves élelmiszerek különleges értékeit. Előtérbe került a direkt értékesítés, ami nem csak a fogyasztónak, hanem a termelőnek is kedvező, hiszen ezzel a termék szállítási költsége megspórolható. A családi gazdaságok azonban csak akkor lehetnek versenyképesek, ha közösen, egymással összefogva lépnek a piacra.
A NAK feladatának tekinti, hogy az őstermelők és a családi gazdaságok termékeinek piacot teremtsen, és segítse a közétkeztetésben való megjelenésüket.
A gazdálkodókat és termékeiket bemutató kiadvány célja egyrészt segíti a termelőknek abban, hogy megismerjék egymás tevékenységét és megosszák legjobb tapasztalataikat. Másrészt megismerteti a vásárlókat a hazai családi gazdaságok termékeivel, a hagyományos életmód értékeivel.
A kiadványt a NAK a saját és partnerei rendezvényein teszi közzé. Emellett elektronikus formátumban is megjelenik a Kamara honlapján (www.nak.hu).
A projekt az MNVH Elnökségének értékelése és javaslata alapján, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósult meg.

Forrás: vállalkozó.info

LE
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]