PDF letöltés

Gazdasági szempontból is fontos az online jelenlét

Egyre több kisvállalkozás ismeri fel az internetben rejlő lehetőségeket, ám ezen vállalkozások száma nem nő olyan ütemben, mint ahogy az elvárható lenne.
Egy vállalkozás számára az ügyfélszerzés a kulcs a gazdasági növekedéshez, ám azok a kisvállalkozások, amelyek nem ismerik fel az „online láthatóság”-ban rejlő lehetőségeket, hátrányba kerülnek vetélytársaikkal szemben. Tekintettel arra, hogy az ügyfelek is egyre nagyobb elvárásokat támasztanak az online megjelenésekkel szemben az egyik legnagyobb szolgáltató cég egy új csomaggal állt elő kifejezetten kisvállalkozások számára.
 
Gazdasági szempontból is fontos az online jelenlét
A kisvállalkozások számára is elengedhetetlenül fontos az online megjelenés
 
Az érintett szolgáltató cég felméréseket készített, amely alapján megállapítható, hogy a hazai kisvállalkozások több mint 56 százaléka nem rendelkezik weboldallal. Az ügyfelek infokommunikációs igényei azonban nem merülnek ki a weboldalakban, egyre nagyobb az igény az egyes szolgáltatási helyeken biztosított (pl. éttermekben, várótermekben) publikus televízóizásra, televíziós reklámokra. Ennek alapján született meg a szolgáltató új – kisvállalkozások számára biztosított – csomagja, amely az internet és telefon mellett publikus TV-szolgáltatást is ajánl.
 
Azon kisvállalkozások, amelyek időben felismerik a kommunikációs lehetőségeket és ügyfélszerzés céljából élnek is ezekkel a lehetőségekkel, nagyobb ütemű gazdasági növekedésre számíthatnak, mint a hagyományos kommunikációs csatornákat használó vállalkozások.