PDF letöltés

Fontos a beszállítói program a gazdasági növekedéshez

A gazdasági növekedés eléréséhez kiemelten fontos, hogy a kis- és középvállalkozások elfogadják a digitalizációt és felkészüljenek a fejlettebb, innovációs technológiák alkalmazására.
Ennek a folyamatnak a szerves részét képezi a beszállítói program, a kkv-k beszállítóvá válásával ugyanis egyrészt a Magyarországon működő nagyvállalatokkal alakíthatnak ki üzleti kapcsolatokat, illetve a külföldi piacon is további üzleti lehetőségeket találhatnak.

A beszállítói program fontos a gazdaság számára
A kormány támogatja az innovatív fejlesztéseket a KKV és nagyvállalati szektorban
 
A kormány a fenntartható gazdasági növekedés értekében többféle támogatási programot biztosít a magyar vállalkozások és nagyvállalatok részére, amelynek segítségével fejleszthetik tevékenységeiket és új munkahelyeket teremthetnek. Ezt a folyamatot segíti elő a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program is, amelyre 15 milliárd forintos keretösszeget határoztak meg.

A rendelkezésre álló pályázati és támogatási lehetőségek Magyarország iparának erősítését szolgálja, amely egyre jobb eredményeket produkál. Az előző negyedévben ugyanis az ipar 7,5 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest. Az új pályázati és támogatási lehetőségektől az ipar és a gazdaság további növekedését várják.

-MCOnet-