EXIM MIKROHITEL KÁRTYA AZ EXPORTÁLÓ KKV-K SZÁMÁRA

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy újabb, a mikro-, kis- és középvállalkozásokat segítő lépést jelentett be.  Az exportáló, vagy exportőrnek beszállító magyarországi mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára a Nemzetgazdasági Minisztérium az Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) közreműködésével EXIM Mikrohitel Kártyát vezet be.

A miniszter elmondta, hogy a várhatóan 2014. III. negyedévében induló mikrohitel programmal további lehetőség nyílik azon vállalkozások számára, amelyek exportőrként nem vehetik igénybe a nagy sikerű Széchenyi Kártyát. Ezzel a kedvezményes hitellehetőséget biztosító lépésével a kormány továbbra is a nemzetgazdaságban jelentős szerepet betöltő kisvállalkozások fejlődését, külpiacra lépését szeretné elősegíteni.

A program már ismert részleteit az Eximbank vezérigazgatója ismertette. Elmondta, hogy az újonnan bevezetésre kerülő EXIM Mikrohitel Program keretében a hitelprogramban részt vevő hitelintézetektől a vállalkozások kedvezményes kamatozású folyószámla hitelkeretet és ehhez kapcsolódó bankkártyát igényelhetnek majd. A mikrohitel egy éves futamidőre igényelhető, megújítási lehetőséggel, minimum 10 ezer és maximum 200 ezer euró, illetve 3 millió és 60 millió forint közötti összegben. A hitel kamatának maximális mértéke 4,1 százalék, a hitelköltség a garancia díjjal együtt sem haladhatja meg az évi 6,1 százalékot.

PD

Forrás: MTI, kormany.hu

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]