Erősödnek a vállalkozások

A Materiál Plastik Soltvadkert legnagyobb adózója. A Garami család vezette cég 24,4 millió forint helyi adót fizetett a város kasszájába tavaly. Az önkormányzat által a vállalkozók tiszteletére rendezett vacsorán egyebek között erről is szó esett.
Míg 2010-ben 27 olyan cég kapott meghívást a vállalkozói vacsorára, amelyek legalább 2 millió forint felett fizettek helyi adót, addig most 40 cégvezető kapott meghívást Lehoczki Ferenc polgármestertől a helyi Anna Vendéglőbe.
 
A település elöljárója hangsúlyozta, hogy négy éve 110 millióval gyarapították a legnagyobb cégek a város kasszáját, addig most közel 200 millióval járultak hozzá a közösség költségvetéséhez. Ebből az látszik, hogy a város fejlődik. Egy éve az első három legnagyobb adófizető 30 millióval járult a közkasszához, most azonban 57 millióra nőtt az összeg. Azaz nagyon dinamikus a fejlődés jelentős számú cégnél. Míg 2011-ben 1454 iparűzési adót fizető vállalkozás volt, addig tavaly ez a szám 1622-re nőtt, folytatta az adatokat a polgármester.

A tavalyi év a beruházok időszaka volt, míg az idei felkészülés a pályázati lehetőségekre - tette hozzá a polgármester. A település tavalyi fejlesztései között felsorolta egyebek mellett a piactéri csarnok felépítését, a birkózó terem felújítását, a műfüves pálya kialakítását, a szennyvíztisztító fejlesztését, az ivóvízminőség program elindítását. A következő uniós pénzügyi ciklusban a várost elkerülő utat szeretnék megépíteni, mely a Materiál Plastik Kft-t. kikerülve, átszeli a tázlári utat, a Bócsai út végén található város táblánál fordul a Vadkerti-tó felé, majd bekapcsolódik a kiskőrösi-keceli körforgalomba. Arra számítanak, hogy erre pályázatot találnak a következő években.

Forrás: baon.hu

HSZA
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]