Egerben borászati fórumot tartottak

Szijjártó Péter szerint Európán kívülre kell irányulnia a magyar export egyharmadának,amelyben az élelmiszeriparnak és a bornak kulcsszerepe lesz.

 

Egerben, egy borászati fórumon azt mondta Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, hogy a keleti export négy lábon állhat: a gépiparon, elsősorban az autóiparon, a mérnöki szolgáltatásokon, a vízgazdálkodáson, és az ehhez kapcsolódó iparágakon. Hozzátette, hogy fontos szerep jut az élelmiszeriparnak és a bor termelésnek.
Kínában alapvetően a komoly vörösborokat és a karakteres fehérborokat keresik, a kereslet nem hely- és borász specifikus, a kiváló minőségű európai borokra van igény.
Nyitrai Zsolt, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője említést tett az egri diplomataszüretről is, amely szavai szerint szintén kiváló alkalom volt, arra, hogy Magyarországra akkreditált nagykövetek megismerjék az egri borokat.
Egerbe látogat a hétvégén a lengyel és a magyar köztársasági elnök, az egri borok bemutatására nagy lehetőséget teremt ez a látogatás.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]