Díj az Európai Vállalkozások ösztönzésére 2015.

A tavalyi év nemzetközi szinten is kiemelkedő sikere után a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2015-ben is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában:
  • A vállalkozói kedv ösztönzése
  • A vállalkozói ismeretek növelése
  • Az üzleti környezet fejlesztése
  • A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése
  • A zöldgazdaság ösztönzése
  • Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért
A pályázat Európa szerte felkutatja és elismeri az Unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásösztönzési projektjeit, továbbá lehetőséget nyújt a pályázóknak, hogy európai szinten megmérettessék magukat, elismerést szerezzenek és promotálhassák tevékenységüket. A díj elsődleges célja olyan vállalkozói, nonprofit, önkormányzati vagy állami szintű kezdeményezések elismerése, amelyek a vállalkozók ösztönzésére, inspirálására és tevékenységük segítésére irányulnak.

A Díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik: nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri. Az Európai Zsűri Fődíját – amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet – az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul.

Az elmúlt években több magyar sikertörténetet is díjazott az európai zsűri: a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Panda Hotelt, illetve a Miskolc Holding Zrt. „Anti-Bureau” programját. Továbbá külön elismerésben részesült a Széchenyi Kártya program is.

A Díj hazai történetének eddigi legnagyobb sikerét a tavalyi év jelentette. A Nápolyban megrendezett eredményhirdetésen a Gazdagmami Kft. pályázata átütő sikert aratott, amellyel kiérdemelte a zsűri fődíját, egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett.

A Díj nyolcéves történetében először fordult elő, hogy magyar céget választottak a legjobbnak.

A pályázati kiírás, a jelentkezés lap és az eljárási kézikönyv az alábbi linken érhetők el:

A jelentkezéseket a kkvdij@ngm.gov.hu email címre várják.

Nevezési határidő: 2015. május 15.

További információk elérhetők a Díj hivatalos Facebook oldalán és az Európai Bizottság honlapján.

Forrás: MKIK

HSZA
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]