Bővítette gyártókapacitását Szombathelyen az EPCOS Kft.

Új munkahelyeket is teremtve bővítette gyártókapacitását Szombathelyen a passzív elektronikai alkatrészeket, főként alumínium elektrolit kondenzátorokat, fojtótekercseket és zavarszűrőket gyártó EPCOS Kft.

A cég az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) 822 millió forintos támogatásával 3,3 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre, új gyártósorokat helyeztek üzembe, jelentősen növelve a szombathelyi gyár gyártási kapacitását, a komplex technológiai fejlesztés eredményeként pedig 37 embernek teremtettek munkalehetőséget.
Takács Balázs az EPCOS ügyvezető igazgatója korábban az MTI-nek azt mondta: egy ekkora léptékű beruházás általában nagyobb létszámbővítéssel szokott együtt járni, de ebben az esetben a projekt magában foglalja az automatizálást is. Hozzátette: az új gyártósorok elsősorban autóipari elektronikai termékekbe, illetve megújuló energiát termelő gépekbe, berendezésekbe beépíthető alkatrészeket, tekercseket és alumínium elektrolit kondenzátorokat gyártanak. Az igazgató hangsúlyozta: céljuk a szombathelyi telephely pozíciójának megerősítése, hiszen hosszú távra terveznek. Jelenleg 1750 fő munkavállalását biztosítottnak látják- fűzte hozzá.
A nyilvános cégadatok szerint a társaság a 2013 március 31-én zárult üzleti évében 200 millió euró árbevételt ért el, szemben az előző üzleti év 227 milliós árbevételével, az árbevétel túlnyomó többsége kivitelből származott. A társaság adózás utáni nyeresége 4,89 millió euró volt, míg egy évvel korábban 14,2 millió euró.
Kovács Ferenc megyei elnök köszöntőjében leszögezte, a legfontosabb, hogy az itt dolgozók és családjaik jövője biztosítottnak látszik. A mai világgazdasági helyzetben a folyamatos megújulás, az innováció a kulcs, és ezt a vállalat is nagyon jól tudja- értékelt. 
Szombathely Önkormányzata együttműködést kötött a város nagy foglalkoztatóival, köztük a TDK csoport Epcos Kft. tagjával is. Hamarosan ennek kézzel fogható bizonyítékai is lesznek. Néhány hónapon belül ugyanis megszülethet a versenyképességi megállapodás a magyar állam és a 3. járműipari centrum között- jelentette be Molnár Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármester. Ez azt jelenti, hogy a 2016- 2020-as időszakra kiírt eu-s támogatások lehívásánál prioritása lesz a térségnek.

Forrás: MTI
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]