Békés megye: 40 milliárd forint érkezett fejlesztésekre

Farkas Zoltán, Békés Megyei Közgyűlés, fejlesztések
Pályázati felkészítő programokat is szerveztek.

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke nemrégiben arról adott tájékoztatást, hogy Békés megye az elmúlt időszakban a turisztikai és településfejlesztési pályázatokon jól szerepelt, ugyanakkor kevesebb helyi vállalkozás nyújtott be pályázatot ipartelepítésre és telephelyfejlesztésre.
Farkas Zoltán hangsúlyozta, ezeket az eredményeket még az sem segítette, hogy 2011-től a Békés Megyei Önkormányzat pályázati felkészítő programokat indított el a vállalkozások számára. - Ezen változtatni kell, az átlagnál egyébként tőkehiányosabb helyi kis- és középvállalkozásoknak a következő ciklusban sokkal több támogatást kell elnyerniük, különösen fejlesztésekre és munkahelyteremtésre - mondta a megyei közgyűlés elnöke.
A mindösszesen 40 milliárd forintos támogatási összegből 6,6 milliárd a megyei önkormányzatoknak jutott területfejlesztésre, míg üzleti infrastruktúra fejlesztésére 6,8 milliárd. A legtöbb turisztikai célú pályázatot Békéscsaba, Gyula és Szarvas városokban nyerték el nem egészen 12 milliárd forint értékben. Békésben közlekedésfejlesztésre, belterületi utakra és kerékpárutakra 13,4 milliárd forintot fordíthattak, a környezetfejlesztési programokra, bel- és külterületi vízrendezésekre összesen 4,3 milliárd forint a szerződött támogatás.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]