Az M0-s folytatásának tervei

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. által az M0-s autóút északi szektora továbbépítésének tervezésére kiírt nyílt közbeszerzést, közös ajánlattevőként három cég nyerte, a munka olcsóbb lett a becsültnél.

Az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A nyertes – mint közös ajánlattevők – az UNITEF ’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. és a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. Az eredetileg becsült ellenérték 1 milliárd 340 millió forint volt, a nyertes ajánlatban viszont 1 milliárd 322,5 millió forint szerepelt.

Az M0-s autóút ezen északi szakasza az M0 mostani végpontjától, a Megyeri hídtól indul egy 600 méteres felüljáróval. Ezután – egy 2 kilométeres alagutat követően – a Budakalászi úton egy csomópontba érkezik. Innen újra egy 3,2 kilométer hosszú alagutas szakasz következik, egészen a 10-es úti csomópontig.

A tervezés végső célja az építési engedély megszerzése, valamint az építési tenderdokumentáció elkészítése.

A három ajánlat közül a legolcsóbb nyert. Ajánlatot tett még – szintén közös ajánlattevőként – a SpeciálTerv Építőmérnöki Kft., a Fehérvári és Fekete Kft., valamit a RING Mérnöki Iroda Kft. A harmadik ajánlattevő az M0 Mérnök konzorcium volt. Ennek tagjai: a Transinvest-Budapest Kft., a DOPRAVOPROJEKT a.s., az  MSc Kft., a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft., valamint a Vibrocomp Kft.

Forrás: HVG
KP

 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]