Az energiatudatos vállalkozások elősegítik a kormányzati célok megvalósulását

„Vállalkozások energiatudatosságáért” pályázat keretében azok a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek energiahatékonyságukat növelő intézkedéseiknek köszönhetően csökkentették energiafelhasználásukat.

 

„A legjobb energia az el nem fogyasztott energia”- fogalmazott a pályázat bejelentő sajtótájékoztatóján a fővédnök, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter. A tárcavezető hozzátette: az MVM Partner kezdeményezése összhangban van a Nemzeti Energiastratégiával, amelynek egyik célja az energiahatékonyság növelése. Ennek nyilvánvaló gazdasági hozadéka – például a növekvő versenyképesség – mellett környezeti haszna is van. A csökkenő energiafelhasználás a jövő generációk számára segít megőrizni természeti erőforrásainkat – hangsúlyozta a miniszter.

A pályázat célja, hogy olyan vállalkozásokat díjazzon, amelyek működésük során következetesen törekednek a tudatos energiagazdálkodásra, és ezzel hozzájárulnak a szemléletformáláshoz. A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások már megvalósított energiahatékonysági intézkedéseiket bemutató pályázatukat 2014. március 6-ig nyújthatják be a www.energiatudatossag.mvmp.hu oldalon.

A beérkező pályaműveket neves hazai gazdasági szakértőkből és döntéshozókból álló zsűri bírálja el. A testület munkájában a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletében Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár vesz részt.

A díjazott pályaműveket a program zárásaként megrendezett szakmai konferencián mutatják be 2014 májusában, a pályázat nyertesei is itt vehetik majd át elismeréseiket.

Forrás: kormany.hu, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]