AZ AXON KÁBELGYÁRTÓ KFT ÚJ BERUHÁZÁSA KECSKEMÉTEN

Az AXON Kábelgyártó Kft. új gyártócsarnokának alapkő letételi ünnepségét megtartották Kecskeméten az új Szegedi úti telephelyen, a beruházással a dolgozói létszám 300 főre bővülhet.
Az AXON Kábelgyártó Kft. az AXON Csoport gyáregysége. A csoport Európa számos országában, valamint Ázsiában és Amerikában is jelen van. Gyártással foglalkozó egységei megtalálhatók Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Lettországban, Mexikóban, Kínában, és Magyarországon. Az AXON a bevételeinek több, mint 10 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre.
A Kft termékei megtalálhatók a repülőiparban, az űrkutatásban, a hadiiparban, az autóiparban, a szórakoztató elektronikai berendezésekben, az orvosi műszerekben, és a telekommunikációban is.
A Kft. vezetése 2013-ban határozott egy új gyár építéséről Kecskemét fejlődő ipari körzetében, zöldmezős beruházásként .
Jelenleg 220 dolgozót foglalkoztatnak a 4200 négyzetméteres üzemben. Az alapkőletételt követően megépülő új csarnok 5300 négyzetméteres lesz. A dolgozói létszám mintegy 300 főre bővülhet, a cég forgalma pedig 2014 végére várhatóan eléri a 15 millió eurót.

HSZA
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]