PDF letöltés

A magyar gazdaság számára fontos az élelmiszeripar és a mezőgazdaság

Magyarország és a magyar gazdaság gerincoszlopát jelenleg az autóipar adja, ám gazdasági szempontból kiemelkedő a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlődése.
A 2017-es év első 7 hónapjában az élelmiszeripar termelési értéke az előző évhez képest 6 százalékkal nőtt, amely komoly növekedést jelent. Az élelmiszeriparban a gazdasági növekedéssel egyenes arányban nő a foglalkoztatottság is, amely azt jelenti, hogy az elmúlt évben több, mint 148 ezer embert foglalkoztatott ez az ágazat. A foglalkoztatottak száma az előző évhez képest ebben az iparágban 5 százalékkal nőtt.

Erősödik az élelmiszeripar és a mezőgazdaság
A magyar gazdaság egyik legfontosabb ága az élelmiszeripar
 
A gazdasági növekedést az is elősegíti, hogy az év első felében 25 százalékkal emelkedtek a nemzetgazdasági beruházások, minden eddigi rekordot megdöntő első félévvel zárt a gazdaság ezen a területen. A beruházások ösztönzésének köszönhetően, a már megkötött beruházási szerződések alapján a közeljövőben 8500 új munkahely jön létre és  több mint 430 milliárd forintnyi beruházás valósul meg.

Az élelmiszeripar egyik fontos ága a baromfi feldolgozás. Ezen a területen kiemelt jelentőséggel bír, hogy 2017. augusztus 24-én Magyarországot ismételten madárinfluenzától mentes övezetté nyilvánították. Ennek köszönhetően a feldolgozott baromfi termékek ismét visszatérhetnek a távol-keleti piacokra, ahol nagyon kedveltek a magyarországi termékek.

-MCOnet-