A kormány hatezer kamionos képzését támogatja

Hazánk versenyképességének javításában kulcsfontosságú szerepe van a logisztikának, azon belül is a közúti áruszállításnak – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületnek (MKFE) jubileumi ünnepségén.

A rendezvényen a tárcavezető és Wáberer György miniszterelnöki megbízott, az MKFE elnöke aláírta az állami finanszírozással megvalósuló hivatásos gépjárművezető- képzés kereteit rögzítő megállapodást.

A kormány körülbelül hatezer leendő gépjárművezető részére biztosítja a C, C+E és D kategóriás jogosítványok, valamint az ehhez kapcsolódó GKI alapképzés megszerzésének költségeit. A hazai gazdaságpolitikához jól illeszkedik a meghirdetett program, hiszen továbbra is a cél az, hogy a gazdasági növekedés támogatása révén minél többen juthassanak biztos megélhetést jelentő munkához hazánkban. A program 5 milliárd forintos, uniós és hazai forrásból került meghirdetésre.

A tárcavezető a programról szólva kiemelte, hogy Magyarország a régió logisztikai szolgáltató- központjává válhat a közeljövőben. A kormány javítani kívánja a magyar fuvarozók nemzetközi versenyképességét az ágazatban rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében. A mostani képzési támogatás mellett még idén elérhetővé válik a 2014-20 közötti időszak első logisztikai témájú pályázati felhívása a GINOP 1. prioritás keretében. A miniszter valamint még hozzátette: a nemrég elfogadott Jedlik Ányos Terv egyik legfontosabb célkitűzése az elektromos meghajtású járművekkel történő áruszállítás meghonosítása hazánkban.

Forrás: kormány.hu

DrVI

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]