PDF letöltés

A KKV szektorban is egyre kelendőbbek a hitelek

Az elmúlt évek rossz tendenciái egyre inkább javulást mutatnak a hitelezési folyamatok területén, amely a háztartási és a vállalati hiteleket is érinti.
Az egyéni vállalkozások és a KKV szektor körében is egyre népszerűbbé válnak a hitelek, így az elmúlt időszak hitelállománya emelkedést mutat, amely éves szinten már 7,3 százalék.  A Magyar Nemzeti Bank közleménye szerinte mind a háztartási hitelek, mind pedig a vállalati hitelek erős növekedésen mentek át, amely igen pozitív változásként értékelendő.


Nő a hitelfelvételek száma Magyarországon
Egyre több hitelt vesznek fel a vállalkozások
 
Döntő többségében forint hiteleket igényelnek az ügyfelek. A kis- és középvállalkozások hiteleinek növekedéséhez nagyban hozzájárult a Növekedési Hitelprogram is. Az állami földeladásokhoz kapcsolódó hiteleknek is köszönhetően az egyéni vállalkozók hitelállománya is megugrott az év harmadik negyedévében.

A hitelvállalási kedv növekedéséhez hozzájárult, hogy enyhültek a vállalatok hitelhez jutási feltételei és javultak a gazdasági kilátások is. Elsősorban a hosszabb futamidejű hitelek iránt nőtt meg a kereslet.

- MCOnet -