A kínaiaktól hozzánk hoznak egy gyárat

Egy szingapúri autóipari beszállító Kínában szétszereli az üzemét, és hozza Miskolcra. Első ütemben 200 ember kap munkát.

Szingapúrban tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és egy magyar fülnek szokatlan beruházást jelentett be.

Megállapodás született arról, hogy a Patec Automotive szingapúri autóipari beszállító vállalat a jelenleg Kínában lévő gyártási tevékenységét folyamatosan áttelepíti Magyarországra. Ennek első lépéseként – ötmillió eurós, vagyis úgy 1,5 milliárd forintos beruházás keretében – új gyárat épít Miskolcon, ahol első ütemben kétszáz új munkahelyet teremt.

Szijjártó Péter részt vett a szingapúri üzleti szövetség rendezvényén, amelynek végén a Magyar Kereskedőház magyar borok szingapúri exportjáról írt alá megállapodást.

A mobilfizetési és kereskedelmi szolgáltatásokat kínáló Cellum vállalat létrehozta Szingapúrban ázsiai-csendes-óceáni térségbeli központját, és az elkövetkezendő években négymillió eurót fektet be, hogy a százszázalékos magyar mérnöki innováció keretében megvalósuló mobilfizetési szolgáltatások ott is teret tudjanak hódítani. Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy Kóka János volt gazdasági miniszter érdekeltségi körébe tartozó vállalatról van szó. Szingapúrban együtt is mutatkoztak. A tárcavezető megnyitó beszédet mondott 12 magyar startup vállalatot bemutató rendezvényen, és e vállalatok között volt a Cellum, amely fizetési alkalmazásait Kóka János mutatta be.

Forrás: HVG
KP

 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]