A HELL SIKERTÖRTÉNETÉNEK ÚJ FEJEZETE A HIPA SEGÍTSÉGÉVEL ÍRÓDIK - A Nemzeti Befektetési Ügynökség is hozzájárul az energiaital gyártó cég világpiaci terjeszkedéséhez

A 2004-ben alapított HELL ENERGY Magyarország Kft. (HELL) rövid időn belül az hazai és a nemzetközi energiaital piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Beruházási tevékenységének támogatása és terjeszkedési terveinek megvalósítása érdekében a cég 2014 decemberében együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA). A dokumentum többek között rögzíti, hogy a felek közös erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a HELL beszállítói láncába minél több magyar vállalkozás kerülhessen. Az együttműködés egyben kitűnő példája annak, hogy a HIPA a külföldi befektetők mellett a magyar cégek munkahelyteremtő beruházásait is támogatja.
A 2004-ben alapított, teljes egészében magyar tulajdonban lévő HELL ENERGY Magyarország Kft. és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a mai napon egyetértési nyilatkozatot írt alá, amely a két fél hosszú távú stratégiai együttműködésének erősítését célozza. A megállapodás értelmében a HIPA saját hatáskörében eljárva minden segítséget megad az energiaital gyártó cég hazai befektetési tevékenységének bővítéséhez. Ezen felül hozzájárul a HELL munkahely-teremtési programjának megvalósításához, valamint részt vesz olyan magyar vállalkozások felkutatásában és felkészítésében, amelyek később a cég beszállítóivá válhatnak.

A HELL ENERGY Drink a világ egyik leggyorsabban fejlődő FMCG (napi fogyasztási cikk) márkája. A cég Magyarországon a márka 2006-os megszületését követően három éven belül piacvezetővé vált, és a nemzetközi energiaital piacon is hamar meghatározó szereplővé nőtte ki magát.

A HELL 2011 nyarán nyitotta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó határában található saját gyáregységét, amely Európa egyik legmodernebb, világszínvonalú palackozó üzeme. A 3,8 milliárd forintos beruházás megvalósulása óta a cég minden termékét hazai munkaerő alkalmazásával, Magyarországon gyártja.

A HELL folyamatosan fejleszti a szikszói üzem kapacitását, amelyre – a 3,8 milliárdon felül – eddig közel 7,5 milliárdot fordított. A beruházások 2014-ben sem szüneteltek, a jelenleg folyamatban lévő fejlesztési projektek összértéke pedig meghaladja a 4 milliárd forintot. Ezek eredményeként a cégcsoport dolgozói létszáma – a világ több országában megtalálható nemzetközi irodákkal együtt – a mostani 150-ről a tervek szerint 2016-ra 260 főre emelkedik.

A cég nyitott a további kapacitásbővítő, illetve munkahelyteremtő beruházásokra, és ehhez szakmai partnereket keres. A HIPA és a HELL most megkötött megállapodása azokat a területeket nevesíti, ahol a két fél összefogása már rövid- és középtávon is eredményeket hozhat. Az együttműködés kitűnő példája annak, hogy a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a külföldi befektetők mellett a magyar cégek munkahelyteremtő beruházásait is támogatja.

PD

Forrás: HIPA

 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]