800 milliós beruházásra készülnek Salgótarjánban

A salgótarjáni ipari parkban működő olasz tulajdonú autóipari beszállító 2004-ben települt ide, s most a gyártóhelyének területét, a raktárkapacitását és a foglalkoztatottak számát növeli.

Az MHG az indulásakor mintegy 1,2 milliárd forintot fektetett be a nógrádi gyártóbázisába. Legnagyobb vevőjük az Opel, a Nissan és a Renault. A cég, termelésének bővítésére, közvetlenül az autóipari válság előtt negyed milliárd forintot költött gyártócsarnokának bővítésére és mintegy félmilliárd forintot fordított új gyártósorokra, berendezésekre.    
Gyuró Imre üzemigazgató az MTI-nek elmondta: a megrendelések bővülésén túl azért is fejlesztenek, mert egyre nagyobb hangszórókat szerelnek be az autókba, ami nagyobb raktárkapacitást kíván.    
Az MHG Salgótarjánban jelenleg 265 főt foglalkoztat, egy bátonyterenyei rehabilitációs cégnél további 40 főnek adnak munkát, diákmunka keretében pedig átlagban további 15 főnek nyújtanak pénzkereseti lehetőséget. A cég a hamarosan induló beruházásával – a piaci igényektől függően - húsz, de akár negyven fővel is bővítheti idén a létszámot.    
A cég árbevétele tavaly 5,1 milliárd forint volt, s az idén is hasonló bevétellel számolnak, miközben az induló újabb beruházás ellenére nyereséget terveznek - tette hozzá az üzemigazgató.

Forrás: MTI
(NKA)
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]