60 éves SZEFO: 450 millió – foglalkoztatásra Csongrád megyében

Kilenc cég 413 megváltozott munkaképességű foglalkoztatására kap jövőre támogatást Csongrád megyében

60 éves SZEFO: 450 millió forint foglalkoztatásra Csongrád-megyében

– jelentette be szerdán Soltész Miklós szociális- és családügyért felelős államtitkár Hódmezővásárhelyen. A SZEFO Zrt. fennállásának 60 éves évfordulójára érkezett a városba, ahol a szegedi cég októberben nyitott új telephelyet.

– Az összesen mintegy 450 millió forintos támogatásból a SZEFO is részesül, és egy vásárhelyi önkormányzati cég is – folytatta az államtitkár. – Fontos, hogy minél több termékkel, piaci lehetőséggel jelenjenek meg a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató vállalkozások itthon és külföldön is. Miután 60 éves a SZEFO, ezért a következő pályázaton 60 dolgozó felvételére várják a jelentkezést. Bízom benne, hogy néhány hónapon belül ők is munkába állhatnak Vásárhelyen – tette hozzá Soltész Miklós.

 

Az elmúlt években központi kérdés a munkahelyteremtés Vásárhelyen, amelynek fontos része a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása – mondta az ünnepségen Almási István, a város polgármestere. Kifejtette: a Városellátó és Foglalkoztató Nonprofit Kft. mintegy 200 megváltozott munkaképességűt foglalkoztat. Az önkormányzat hivatala, cégei, kistérségi intézmények 66 ilyen dolgozónak biztosítanak megélhetést. Októberben új fejezetet nyitottak. A szegedi SZEFO Zrt. az önkormányzat együttműködésével új telephelyet alakított ki a városban. 125 munkatárssal kezdődött a termelés, de jövőre 175-re bővítik. Ugyanakkor Vásárhely is csatlakozott ahhoz a programhoz, amellyel további megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását tervezik. Összesen közel 400 dolgozónak szeretnének munkát adni.

/forrás:Dél-magyar/
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]