Új EU-s ciklus első pályázatai kiírásra kerülnek jövő hétfőn!

Október hatodikán eldördül a startpisztoly, várhatóan hétfőtől megkezdődik az új uniós ciklus első pályázatainak kiírása. A kis és középvállalkozások részére a jövő héttől összesen 58 milliárd forint értékben nyílik pályázható forrás.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 58 milliárd forint értékben ír ki  öt pályázatot abból a kilencből, amellyel  2014-2020-as uniós költségvetési ciklus első 120 milliárd forintos kerete megindul – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A miniszter szavaiból kiderült, hogy az NGM átszabta a kkv-szektornak megnyíló pályázati keretet: 8,5 milliárd forint áll rendelkezésre a technológiai korszerűsítésre, a külpiaci megjelenést támogató pályázatok kerete pedig 1,5 milliárd lesz. 

A kormány döntése alapján a pályázatok már az uniós jóváhagyás előtt megjelennek a központi költségvetés kockázatára; elsősorban olyan kiírásokról van szó, amelyeket 99 százalékos valószínűséggel jóváhagy majd az Európai Bizottság – hangsúlyozta a miniszter. Varga Mihály kiemelte, hogy a szaktárcáknak október hatodikára kell elkészülnie a kiírásokkal és a háttéranyagokkal, így már hétfőtől megjelenhetnek az első kiírások.

Harminc nap áll majd rendelkezésre a kiírástól a benyújtási határidőig, így elegendő ideje lesz a pályázóknak elkészítenie a pályázati anyagokat. Nem kizárható, hogy ebben az évben már el is indulnak a kifizetések. A kkv-k számára a következő ciklusban 467 milliárd forint áll majd rendelkezésre, míg a foglalkoztatás növelésének ösztönzésére 600 milliárd forint.

Forrás:  vallalkozo.info/MTI/szta.blog.hu, Portfolio.hu, piacesprofit.hu


OB

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]