Tőkebevonás - Mitől lesz egy befektetőnek vonzó a vállalkozásunk? 2.

Dinamikusság, stabil cash-flow előrejelzés, optimalizáltság

Mit célszerű tenni, hogy a befektetőknek vonzó legyen egy vállalkozás?

  -  Mielőtt külső tőke bevonásában gondolkodunk, talán a legfontosabb lépés, hogy gondoskodjunk arról, hogy belső forrásainkat megfelelően használjuk.  Az első benyomása leendő befektetőnknek is a cégünkről az lesz, hogy ezt milyen sikeresen csináljuk.

  -   Dinamikusan növelni kell és maximalizálni az árbevételt, 

  -  Optimalizálni kell a belső működést a lehető legjobb eredményesség érdekében, így gondosan felügyelni kell a működési költségekre fordított havi összeget, meg kell fontolni alvállalkozó igénybevételét a tőkebefektetés minimalizálása céljából, optimalizálni kell a készletállományt, 

  -  Megfelelő pénzügyi cash-flow előrejelző rendszert kell működtetni, és átlátható könyvelést kell működtetni.

Persze ez csak néhány fontosabb pont, általános tanács. A "hogyanra" sokkal összetettebb a válasz, amelyről következő cikkeimben olvashatnak.

Források: Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület


A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében számos szakértő dolgozik, akik kérdéseikben támogatni és segíteni tudják Önt és vállalkozását. Forduljon Hozzám bizalommal a Finanszírozási Tanácsadó felületemen, vagy a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Előző cikkünket   "Tőkebevonás -Mit keres cégünkben egy magán-, vagy tőkebefektető?" címmel ajánlom olvasóim figyelmébe.Orbán Balázs

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]