Tőkebevonás - „Az üzleti terv a vállalkozás története, jelene és jövője”

Hogyan mutassuk be vállalkozásunkat az üzleti tervben röviden?

Vállalkozásunk általános bemutatása működő/új vállalkozás esetén

 

A vállalkozás alapadatai: a cégjegyzékben található információk összegzése, a vállalkozás jogi képviselőjének megnevezése, a tanácsadók felsorolása.

Már működő vállalkozás esetén: a vállalkozás története, vagyis az alapítás ideje, célja, az eddigi működés leírása – elért sikerek, megtorpanások, esetleges kudarcok –, jelenleg napirenden lévő fejlesztések, valamint a vezetői összefoglalónál részletesebben a jövőről szóló elképzelések.

Új vállalkozás esetén: egyértelműen meg kell fogalmazni, hogy mi késztette a vállalkozókat az üzleti terv elkészítésére – új termék vagy szolgáltatás bevezetése, új piacra lépés, pályázat, hitelfelvétel, befektető bevonása. Meggyőző érvekkel alá kell támasztani, hogy mit várhat a leendő partner, ügyfél, hitelező vagy befektető. Egyértelműen meg kell jelölni a kockázati tényezőket és azt, hogy mit tesz vagy fog tenni a vállalat ezek elhárítására.

Források: vallalkozo.info, Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület, pszaf.hu 


Amennyiben finanszírozás és tőkebefektetés témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Előző cikkünket "Tőkebevonás - Mi kerüljön az üzleti tervbe?" címmel ajánlom olvasóim figyelmébe.

 

Orbán Balázs

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]