PDF letöltés

Hogyan korszerűsíthetjük vállalkozásunkat ?

A kis- és mikrovállalkozások örök dilemmája, hogy tőke és hitel nélkül miként javítsák a jövedelmezőségüket. 
A kis- és mikrovállalkozások örök dilemmája, hogy tőke és hitel nélkül miként tudják hatékonnyá tenni a cégüket oly mértékben, hogy nyereséges működésükkel már bizonyítani tudják a számukra juttatott támogatások, illetve hitelek hasznosságát. Van-e lehetőségük a szűkös feltételek között olyan infrastruktúrát létrehozni, amely javítja a tevékenységük hatékonyságát és jövedelmezőségét ?

Ezekre a kérdésekre reális válasz adható azoknak a fejlődőképes, innovatív vállalkozásoknak, akik fontosnak tartják olyan komplex informatikai rendszer beruházását, amely biztosítja tevékenységük hatékonyságának javításával a versenyképességük megőrzését, fenntartását. Annak érdekében, hogy a tevékenységüket korszerű informatikai rendszerekkel irányíthassák, kedvező lehetőségnek ígérkezik az üzleti szoftverek beszerzésére irányuló GINOP 3.3.2/A pályázat, amely új üzleti szoftverek beszerzését teszi lehetővé.

A pályázat lehetőséget biztosít a vállalkozás korszerűtlen szoftverének a lecserélésére, komplex informatikai rendszer beruházására, illetve a már korszerű szoftvereik bővítésére. A beruházási költségek akár 40 %- a, vissza nem térítendő támogatásként vehető igénybe, a pályázati konstrukcióktól függően.

A pályázatban támogatottak az alábbi informatikai szoftver fejlesztések, beszerzések
• integrált vállalatirányítási rendszer,
• vezetői információs rendszer,
• bérszámfejtés- és HR rendszer,
• értékesítési és CRM rendszer,
• elektronikus kereskedelmi rendszer

A támogatás összege 1-30 millió forint között, míg az elszámolható költségek lehetnek a
• szoftver,
• hardver,
• tanácsadás,
• oktatás
költségei.

A pályázatok beadása elektronikus formában szükséges, míg az elbírálás automatikusan történik.
Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy az EU – Magyarország szoftverpályázatán több évtizedes múlttal rendelkező, a TÁMOP rendezvényeken már bemutatkozott hazai informatikai cég is részt vesz, aki vállalja a pályázandó kisvállalkozásoknak pályázatainak költség, illetve díjmentes elkészítését, az informatikai rendszer szállítását, beüzemelését és igény esetén az oktatását is. A cég a jelentkező kisvállalkozásoknak személyi ajándékot is ad.

Azoknak a kis- és mikrovállalkozásoknak akik már kijutottak a nemzetközi piacokra javasoljuk a GINOP-1.3.1-15 pályázaton való részvételt is, mivel a Magyar Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a vállalkozások nemzetközi versenyképességének javítását, a külföldi üzleti partnerrel, külkereskedelmi kapcsolatokkal rendelkező kkv-k számának növelését. A cél elérését a Kormány mikro-, kis- és középvállalkozások együttműködésével tervezi megvalósítani.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:
• A benyújtott támogatási kérelmeket azok benyújtásától számított 30 nap alatt elbírálja.
• A Felhívás feltételeinek megfelelő legjobb projekteket 1,5 millió Ft – 20 millió Ft közötti, vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.
• A támogatási kérelmet benyújtó vállalkozások az együttműködés keretében vállalják, hogy:
• projektjük megvalósításával hozzájárulnak a vállalkozások nemzetközi versenyképességének javítása, a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése, mint cél eléréséhez.
• legalább a projekt elszámolható költségeinek 50%-át önrész biztosításával finanszírozzák.

A részletes feltételeket a mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi versenyképességének javítására vonatkozó felhívás tartalmazza.
A felhívás címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása
A felhívás kódszáma: GINOP-1.3.1-15.

A fenti pályázatokon való részvétel elősegíti a vállalkozások versenyképességének a növelését, amely a kkv szektor, de a teljes hazai vállalkozási kör legnagyobb tartalékát jelenti.

Amennyiben Finanszírozás és tőkebefektetés témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt, vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.
Kovács János