Hogyan keressünk befektetőt?

A lehetséges finanszírozási források számbavétele eszenciális vállalkozásunk életében. Egy befektető belépése teljesen megváltoztathatja az életünket. Nade hogyan találunk rá egy befektetőre?

Tőkebevonás - Hogyan keressünk befektetőt?

Mielőtt tőkebefektető bevonását határoznánk el a vállalkozásunkhoz, alaposan mérlegelnünk kell a döntés várható következményeit, előnyeit és hátrányait. Egy befektető bevonása jelentős mérföldkő az vállalkozásunk életben is, ami hosszú távra meghatározhatja a sorsunkat, ezért fontos hogy mielőtt belevágunk, felmérjük a lehetséges hatásokat. Az alapos felkészüléssel könnyebben meg tudjuk magunkat óvni a szükségtelen kudarcoktól, és a saját helyzetünk felmérése, továbbá a befektetők gondolkodásmódjának megismerése segít abban, hogy a lehető legjobb feltételeket tudjuk elérni a tőkebevonás során.

Elsősorban az alábbiakat kell mérlegelni:

  • a cégem alkalmas-e?
  • én alkalmas vagyok-e?
  • mit akarok elérni?
  • mennyit ér a cégem?
  • mennyi pénzre van szükségem?
  • mit kell cserébe adnom?
  • konkrétan kik azok a befektetők akik szóba jöhetnek?

Érdemes már az átgondolás szakaszában a szakértő segítségét kérni, aki okos kérdésekkel, szakmai tapasztalataival segíteni tudja abban, hogy tiszta kép alakuljon ki számunkra. Ha ezeket a kérdéseket átgondoltuk, a helyzetünket és a lehetőségeinket felmértük, akkor érdemes nekikezdeni a konkrét előkészületeknek.


 

Amennyiben finanszírozás és tőkebefektetés témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Korábbi cikkünket "Tőkebevonás - Crowdfunding, mi is az?" címmel ajánlom olvasóim figyelmébe.

 

Orbán Balázs

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]