Blog

Veszélyes anyag szállítását jelző sárga tábla hiánya

Hozzánk forduló KKV hanyag sofőrje, a veszélyes hulladékot szállító tehergépjármű vezetője, elfelejtette a hulladék átvétel helyszínén a gépjármű első-és hátsó lökhárítóján lévő tartóba a kötelező veszélyt jelző sárga figyelmeztető táblát elhelyezni.

Természetesen útközben a katasztrófavédelmi ellenőrzés volt, ahol a sofőr lebukott és a rakomány ellenőrzés során megállapították, a figyelmeztető tábla hiányát, emiatt 800.000 Ft bírsággal sújtották a KKV-t.

Vajon mit tehet ilyen esetben a KKV?


1. hozzászólás:

Az ide vonatkozó jogszabály tartalma

Az ide vonatkozó jogszabály alapján 156/2009. (VII. 29.) Korm. rendelet a közúti árufuvarozáshoz, személyszállításhoz és a közúti közlekedéshez kapcsolódó egyes rendelkezések megsértése esetén kiszabható bírságok összegéről, valamint a bírságolással összefüggő hatósági feladatokról alapján 5. melléklet a 156/2009. (VII. 29.) Korm. rendelethez47 I. kockázati kategóriába tartozó cselekmény vagy mulasztás 14. Veszélyes áru szállítása anélkül, hogy erre bármilyen jelzés vagy információ utalna 800 000 Ft bírságtétel Felelős: feladó, berakó, csomagoló, töltő, szállító (fuvarozó) Mivel jogszabály írja elő a büntetési tétel mértékét, a megbírságolt KKV csak egyet tehet, kifizeti a kiszabott bírságot. Kling Péter
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]