Blog

Vasárnapi nyitva tartás

Egyéni vállalkozóként működtetek egymás mellett egy dohányboltot és egy élelmiszer üzletet. Nincs olyan rokonom, aki a törvény szerint dolgozhatna helyettem vasárnap. Viszont ki kell nyitnom, különben elpártolnak a vevőinem, mert a hétvégi forgalom hozza meg a talpon maradáshoz szükséges bevételt. Egymagam nem tudok mindkét üzletben dolgozni, egyéni vállalkozóként viszont nem adhatok tulajdonrészt egyik alkalmazottamnak sem. Mi lehet a megoldás?
2. hozzászólás:

Grodiuszi csomó

Sajnos a jogszabály kizárja ebben az esetben a kiskaput. Talán mégiscsak lenne olyan rokon, aki a jogszabály szerint alkalmas arra, hogy a vasárnapi nyitva tartást megoldja.
1. hozzászólás:

Kabos Gyula

Kabos Gyula az 1930-as években két, egy utcában lévő színháznak volt az színész-igazgatója. A darabokat úgy állította össze, hogy a szünetekben átszaladt az egyik színházból a másikba, mindezt éhgyomorra, napi 6-8 kávét elfogyasztva... Talán ez lehet a megoldás... (Rossz) viccet félretéve azt hiszem, ilyenkor gyakorlat az, hogy az egyik, legmegbízhatóbb alkalmazottnak minimális tulajdonrészt adsz, de persze ehhez társas vállalkozássá kellene alakulni, amivel meg elveszítheted a trafiküzemeltetési jogot... Szóval..., nos..., talán kérjél állásfoglalást a szaktárcától..., a válasz 2-3 hónapon belül meg is érkezik... Nincs jobb tippem..., elszomorító...
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]