Blog

Pénzügy - Jelzáloghitel kiváltása

Napjainkban a jelzáloghitelek kiváltása akut problémakör, melyhez gyakran és sokféle kérdéssel és válasszal találkozhatunk. Jelzáloghitel kiváltásához kapcsolódó témában jelen blog alatt várjuk a hozzászólásokat és kérdéseket, ahol szakmai tanácsadónk válaszol.
3. hozzászólás:

Pénzügy - Jelzáloghitel kiváltása

A kereskedelmi bankok versenyhelyzete miatt akár a devizaalapú forint jelzálog hitel, akár forint alapú jelzálog hitel esetében célszerű megkeresni a legkedvezőbb kondíciókat biztosító bankokat annak érdekében, hogy a számunkra nem előnyös hitelt kiváltsuk. Ez esetben számolnunk kell azzal, hogy a bank igényelni fogja a többi szolgáltatás áthozatalát, mivel a teljeskörű pénzügyi szolgáltatás számára nagyobb biztonságot és alacsonyabb önköltséget jelent ( a hitelhez tartozó számlavezetéshez mindig ragaszkodik, illetve a kiváltás feltételéül határozza meg). A bankváltás a biztosító szerződésmódosítását (a biztosítás engedményezését) is jelenti, mivel változott az engedményezett bank. A jelzálog hitelt biztosító bank kikötheti a biztosító intézet váltását is, amely többletköltséget jelenthet a hitelfelvevő számára, amelyet célszerű a kiváltásra vonatkozó döntésénél figyelembe venni.
2. hozzászólás:

biztosítási kérdéskör kiváltásnál

Általában a bankok számára nem fontos, hogy melyik biztosítónál van a fedezetként szolgáló ingatlan biztosítva. Csupán az számít, hogy a fennálló hitel összegéig a biztosítás a bank nevére legyen engedményeztetve és a biztosítás az elemi károkra kiterjedjen. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen biztosítási esemény bekövetkezik, akkor a biztosító a banknak fizet. Ha meg vagy elégedve a jelenlegi biztosításoddal, akkor általában nem kötelező váltanod, bár pár évente javasolt felülvizsgálni a biztosításokat is, mert jó eséllyel találhatsz kedvezőbb ajánlatot.
1. hozzászólás:

biztosítás megkötése kiváltásnál

Jelzáloghitel kiváltásánál az ingatlanra kötött biztosítást az új banknál kell megkötnöm?
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]