Blog

Pályázatképesség

Nem pályázhatok, mert korábban nagyértékű növekedési hitelt vettem fel. Milyen lehetőségeim vannak?
3. hozzászólás:

Pályázatképesség másként

Nagyon jó a kérdés, de engem az is érdekelne, hogy mit kell fejleszteni vállalkozásomban, hogy egyáltalán alkalmas legyek egy pályázatra: pl. humánerőforrás, pénzügyi kontrolling, kommunikáció stb.
2. hozzászólás:

Pályázatképesség

Egyetértek az előttem szólóval. A hitel önmagában nem lehet kizáró ok a pályázatokon történő indulásból. Rengeteg alapvető kizáró ok van, a teljesség igénye nélkül: csődeljárás, felszámolás vagy végelszámolás, rendezetlen köztartozás, rendezetlen munkaügyi kapcsolatok, összeférhetetlenség fennállása, nehéz helyzetben lévő vállalkozás, a biztosíték nyújtás hiánya, saját forrás hiánya. Ez utóbbi két pont olyan, ami szerintem befolyással lehet egy olyan vállalkozásnál, akik valamilyen hitelt vettek fel korábban. A projekt saját forrásának (önrész) igazoltan rendelkezésre kell állnia, ezen felül a pályázatok általában utófinanszírozottak, tehát a projekt nagyságának függvényében a vállalkozásnak meg kell tudnia előre finanszírozni a projektet. Ha közben a vállalkozás még egy nagyobb összegű hitelt is törleszt, ez gondot, fennakadást okozhat a finanszírozásban.
1. hozzászólás:

Pályázatképesség

Nem értek egyet azzal, hogy a növekedési hitel felvétele alapból kizárná Önt a pályázók köréből. Még sehol nem találkoztam olyan pályázati lehetőséggel, ahol bármilyen hitel megléte kizáró okként szerepelne. A hitel megléte ugyanakkor valóban megnehezítheti esetleg bizonyos pályázati feltételek teljesítést. Például, ha a pályázat keretében biztosítéknyújtási kötelezettség áll fenn, de a rendelkezésre álló ingatlan már meg van terhelve hitellel, akkor azt jó eséllyel nem fogják biztosítékként elfogadni. Ebben az esetben mást kell biztosítékként nyújtani (pl. bankgarancia).
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]