Blog

Milyen gyors egy folyószámla hitel ügyintézése?

Sok mindent hallottam már a folyószámla hitel igénylésével és elbírálásával kapcsoltban. Jót is, rosszat is, pl. pár hetes elbírálással szemben több mint 2 hónapos ügyintézésről is hallottam. Arra is volt már példa, hogy elutasították egy vállalkozás kérelmét, csak éppen azt nem lehet tudni, hogy miért. Akkor hogyan tudja a vállalkozás az elutasításhoz vezető hibákat korrigálni?

Szóval, mivel készüljek, mire számoljak, ha úgy döntöttem, hogy folyószámla hitelt igényelek?
2. hozzászólás:

Banktól függ

A folyószámla hitel igénybevétele kapcsán a feltételeket és a dokumentumokat az adott bank határozza meg. Célszerű először a folyószámlát vezető banknál érdeklődni. A benyújtott dokumentumok alapján a bank belső szempontrendszere alapján történik a bírálat. Az, hogy a bírálat mennyi időt vesz igénybe függ a beadott kérelmek számától is.
1. hozzászólás:

Hitel elutasítása

Általában a folyószámla hiteleket, ha minden dokumentáció rendelkezésre áll a gyakorlati tapasztalatom, hogy 1 hónap alatt elbírálják és folyósítják. Elutasítás esetén a bankot lehet kérni, hogy éljen tájékoztatási kötelezettségével, hogy milyen hibákat vagy tételeket talált ami alapján a hitel elbírálása nemleges. A banknak pl. ha a hitelnyilvántartásban talált olyan bejegyzést ami miatt az igény elutasításra került egyszeri díj ellenében ezeket az adatokat köteles kiadni. (NKA)
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]