Blog

Kötelező KSH adatszolgáltatás?

Évek óta működik a vállalkozásom, és rendszeresen kapok a KSH-tól adatszolgáltatásra vonatkozó felhívást. Arra viszont nem találok sehol információt, hogy erre a vállalkozást mi kötelezi. A KSH vajon "saját elgondolásból" kér információkat, vagy valóban kell a vállalkozásoknak a NAV, önkormányzat stb. mellett még a KSH felé is küldözgetnie néhány dolgot?
4. hozzászólás:

Ha kötelező, akkor kötelező... :(

Ha vállalkozásod van, meg kel szoknod, hogy az állam felé minden kötelező... :( Kíváncsi vagyok, az állami bürokráciacsökkentés érinti-e majd ezt a területet...
3. hozzászólás:

KSH adatszolgáltatás

Szerintem, nem csak a törvényi kötelezettség miatt fontos, hanem azért is, hogy a vállalkozásokról valós információkat kapjon a KSH. Ezeket a statisztikai adatokat mindannyian használjuk. KJ
2. hozzászólás:

Adatszolgáltatás

A KSH adatok gazdasági adatok gyűjtéséhez kiválasztja a vállalkozásokat. A vállalkozásnak a KSH felhívására elektronikusan adott határidőre kötelező adatot szolgáltatnia. Amennyiben nem tesz eleget a vállalkozás adatszolgáltatási kötelezettségének a KSH bírságot szab ki. Gyakorlatban még nem találkoztam a bírság kiszabásával, telefonon és levélben többször megkeresik a vállalkozást, hogy adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítse.
1. hozzászólás:

Kötelező KSH adatszolgáltatás

A Központi Statisztikai Hivatal számára bizonyos adózói köröknek kötelező az adatszolgáltatás, melyet határidőre, pontos, alátámasztott adatokkal kell elvégezni. Ezen adatszolgáltatások célja az 1993. évi XLVI. törvény szerint az, hogy valósághű, tárgyilagos kép alakuljon ki a társadalom, a gazdaság, a tulajdonviszonyok, valamint a környezet állapotáról, és változásairól. Egyébként 2013 óta a mulasztás miatt büntetési joguk is van tehát javasolom a statisztika elküldését, amit a fő tevékenység alapján határoztak meg.(HSZA)
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]