Blog

Kockázatos termékek fuvarozása

Egyéni vállalkozóként zöldséges üzletet üzemeltetek. Az új EKAER szabályozás miatt a vásárolt és forgalmazott termékeim nagy része kockázatos terméknek minősül. A Nagybani piacról szerzem be a termékeket, ahol be kell jelentenem a vásárolt árút,ha a súly vagy értékhatárt meghaladom. Mint mikrovállalkozásnak nincs arra lehetősége, hogy ezt egyszerűbben bejelenthesse. Most a szezonban a friss árúval sorokat kell végig állni, ahhoz hogy eltudjak indulni és a nyitásra a vásárlókhoz elérjen a friss zöldség.
3. hozzászólás:

Javaslat

Javasolom a zöldség gyümölcs kereskedőnek hogy vigye az okos telefont vagy egy laptopot, amelyen az EKÁER kódot interneten is igényelni, illetve a szállítást bejelenteni tudja, így jelentős időt nyer és nem kell neki ezek miatt sorban állnia. Másik megoldás, hogy csak az értékhatár alatt vásárol, ami 200 kg, illetve 250 eft”.
2. hozzászólás:

Nagy tábla

Ha esetleg mégis elkésel, írd ki egy nagy táblára, hogy az EKÁER kötelező adminisztrációja miatt jutott a zöldség később a fogyasztókhoz. Gyanítom, nem tudják, hogyan megy ez...
1. hozzászólás:

Bejelentés

Sajnos a jelenlegi szabályozás nem teszi lehetővé, hogy a kockázatos termékeknél egyszerűsített vagy telefonos bejelentéssel lehessen teljesíteni az adatszolgáltatást.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]