Blog

Induló vállalkozás

Szeretnék egy vállalkozást indítani, alapvetően szellemi tevékenység lenne, de attól tartok, már az indulás után magas járulékokat, adókat kell megfizetnem, azonban az első, építkező időszakban bevétel hiányában nem fogom tudni teljesíteni. Van-e lehetőség arra, hogy "megússzam" ezek az adókat, vagy mit tehetek ebben a helyzetben?
2. hozzászólás:

Vállalkozás adózása

Az induló vállalkozásnál lehetőség van a KATA adózási mód választására. Az árbevétel havonta az 500.000 Ft-ot nem haladja meg , én ezt az adózást választanám, mert a havi adó fizetési kötelezettség 50.000 Ft. A vállalkozását azokra a hónapokra amikor nem végzett munkát lehet szüneteltetni, de a szüneteltetés minimuma 30 nap. A vállalkozást elindította és a feltételeknek megfelel a KATA adózást bármelyik hónapban lehet választani.
1. hozzászólás:

induló vállalkozás

az adókat bizony mindenképp be kell fizetnie a szabályok szerint, különben a pályázati lehetőségektől is elesik, leszámítva a büntetéseket. Csökkentheti a költségeket ha valahol legalább 4 órában el tudna helyezkedni, így kevesebb a fizetendő járulékos bérköltség. Ha 25 év alatti, vagy 30 és felsőfokú végzett pályázati lehetősége van ami csökkentheti az indulás költségeit, keresse pályázati tanácsadónkat a honlapon keresztül.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]