Blog

EKÁER ellenőrzés

A NAV állásfoglalása szerint nem szükséges EKÁER kódot kérni belföldi és külföldi bérmunka esetén. A szállító, illetve a gyártó hogyan tudja bizonyítani a bérmunka ügyletet ellenőrzéskor, hogy a NAV ne indítson eljárást, ne zárolja a szállított tételt?
3. hozzászólás:

Dokumentáld!

Minden jogszabály betartása mellett talán érdemes elgondolkodni azon is, ma már, hogy fotóval vagy okos telefonos kisvideóval dokumentálja az ember a szállítás tényét...
2. hozzászólás:

folyt.

Megbízó által beszállított alapanyaggal, félkésztermékkel, esetleg a Megbízó által a bérmunka végzéshaz szállított célszerszám, gép szállítólevelével is lehet igazolni.
1. hozzászólás:

Igazolás NAV részére bérmunka esetén

Bérmunkát eddig is magával a Bérmunka szerződéssel lehetett és kellett igazolni, melyet bármely hatóság - NAV, Munkaügyi Felügyelőség, stb. - bármikor a bérmunka végzés helyszínén ellenőrizhetett. Mivel ebben az esetben; azaz magyar vállalkozásnál végzett bérmunka végzéssel megmunkált áru szállítását kell igazolni - ezért a Megbízó cég által rendelkezésre bocsájtott alapanyag, félkésztermék, esetleg célszerszámok, gépek szállítólevelével is lehet igazolni.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]