Blog

Adószám felfüggesztés

Egyik partnerem vásárlás közben elújságolta, hogy az adószámát felfüggesztette az adóhatóság, mert egy hivatalos levelet nem vettek át határidőben. Ettől a partnertől sokszor vásárolok, szerintem tájékoztatnia kellett volna erről az eseményről. A befogadott számláinak az adóját most lehet levonásba helyezni vagy az adóhivatal majd jól meg bűntett jogtalan áfa levonás miatt.
5. hozzászólás:

Nem hiszem el

AZ adószám felfüggesztése nem ilyen egyszerű, mert ha nem vette át, arról értesítést kap és ha akkor sem veszi át az ügyfékapun és e-mailban is újabb figyelmeztetést. Ha ez igaz lenne nekem és még sokunknak már nem lenne adószámunk. Valószínűnek tartom hogy tartós fizetési kötelezettsége nem teljesítése miatt függesztették fel az adószámot.(KJ)
4. hozzászólás:

Cégadatbázis

Létezik egy olyan cégadatbázis, amelyikre elő lehet fizetni, ahol ún. partnerfigyelést is kérhetünk. Ezzel a saját listánkat fel tudjuk tölteni és ez alapján a szolgáltató azokról a cégekről, amelyek a listán szereplenek hetente küld jelzést, ha valamilyen változás következik be az adott céget illetően.
3. hozzászólás:

Energia

Tejóég! Kinek van erre érkezése, hogy a vállalkozói tevékenységem közben, a rengeteg adminisztráció mellett még erre is figyeljek?!?! Atyavilág, erre tartunk?
2. hozzászólás:

Adószám felfüggesztés

Kicsit gyanús az átvétel körülmény,e ugyanis a NAV az adószámot akkor függeszti fel ha nem létező a székhely( ez általában az ok 85%-ban, vagy ha a címzett ismeretlen ez az ok 10% a felfüggesztéseknél, tehát ha még postaládát sem talál a postás. A felfüggesztést és a törlést is közzé teszi a NAV a honlapján, innen minden információt meg lehet találni, minden esetre nem vall korrekt üzleti magatartásra az eljárás a beszállítótól. HSZA
1. hozzászólás:

Partner figyelése

Az adószám felfüggesztése esetén még a befogadott számla adótartalmát le lehet vonni. Nagyon fontos, hogy figyelni kell a NAV honlapján, hogy az adószám nem kerül-e törlésre, mert a partner nem működött közre az adóhatósággal és ezért éltek a szankcióval. Szerintem a partnernek az állandó partnerei felé tájékoztatási kötelezettsége van.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]