Szocho kedvezmény - A szabad vállalkozási zóna (4)

A kedvezményre való jogosultság feltételei, amelyeknek együtt kell fennállniuk:

3. megemelt létszámot tartani és a megemelt létszámot az új munkavállaló foglalkoztatása alatt, de legalább kedvezmény alatt 2-3 év időszakban nem csökkenti.

Nem minősül az állományi létszám csökkentésének, ha a létszám olyan munkavállalóval csökken, aki helyett a kifizető a munkaviszony megszűnését követő hónap utolsó napjáig másik munkavállalóval létesít munkaviszonyt.

4. aki után igénybe veszi az a szabad vállalkozási zónában lakjon a kedvezménnyel érintett munkavállaló tényleges munkavégzési helye abban a szabad vállalkozási zónában található, amelyben a kifizető működik, és

5 . aki után igénybe veszi már nagyjából ugyanabban a szabad vállalkozási zónában lakott a kedvezménnyel érintett munkavállaló bejelentett lakóhelye legalább 6 hónapja ugyanazon szabad vállalkozási zónában vagy e szabad vállalkozási zóna közigazgatási határától – közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton számított – legfeljebb 20 km-re levő szabad vállalkozási zónában található, vagy legalább ugyanabban a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló törvény szerinti területfejlesztési-statisztikai kistérségben van.


Korábbi kapcsolódó szakmai anyag: http://www.vallalkozo.info/ado-penzugy/szocho-kedvezmeny-a-szabad-vallalkozasi-zona-3

Amennyiben adó témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]