SZJA - Lakáscélú munkáltatói támogatások mi változott? (1)

A jövedelem megállapításánál nem kell figyelembe venni azt a kamatkedvezményt, amelyet a munkáltató a munkavállalójának hitelintézet igazolása alapján nyújtott hitel után a jogszabályoknak megfelelő lakásépítéshez, vásárláshoz, bővítéshez, korszerűsítéshez és új jogcímként akadálymentesítéshez, vagy korábbi munkáltató által nyújtott hitel törlesztéséhez biztosít.
Adómentes a munkáltató által lakáscélú felhasználásra hitelintézet útján nyújtott vissza nem térítendő támogatása (ideértve korábbi kölcsön elengedését, vagy korábbi munkáltatótól kapott hitel törlesztéséhez adott támogatást is) a vételár 30 %-áig, de maximum együttesen 5 MóFt összeg, feltéve, hogy a lakás nem haladja meg a szobaszám tekintetében a méltányolható mértéket. A rendelkezés 2014. január 1-től alkalmazható.
 
Mit jelent a méltányolható lakásigény munkáltatói támogatásnál?
 
Fontos, hogy e körben a lakásigény vizsgálatakor elég a szobák számát vizsgálni! Azaz nem kell az építési költségnek, vételárnak megfelelnie a méltányolható lakásigényt egyébként szabályozó – lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I.31.) kormányrendelet mellékletében meghatározott maximális összegnek.

Amennyiben adó témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]