Rengeteg pénzre pályázhatnak a kkv-k

A gazdaság járvány utáni újraindulását segítő nagyszabású fejlesztési program első 100 milliárd forint értékű pályázatát hirdeti ki pénteken az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A mikro-, kis- és közepes vállalkozások járvány utáni újraindulásához 587 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre, amihez hozzájön még 2000 milliárd forintnyi államilag támogatott kedvezményes hitel és tőkekonstrukció.

A vállalkozás-fejlesztés eszköztára is megújult, ennek köszönhetően a következő másfél évben annyi társaságnak tudnak segíteni, amennyit az eddig eltelt 30 évben a fejlesztéspolitika elért. Néhány pontot kiemelve:

  • a beruházás-ösztönző pályázatok átfutási ideje 45-60 napra rövidült a korábbi 3-5 hónapról,
  • az odaítélt támogatások 100 százalékához előlegben hozzájuthatnak a társaságok.

Továbbá a minisztérium olyan szolgáltatásokkal is segíti a vállalkozásokat, amelyek segítséget nyújtanak a források leghatékonyabban felhasználásához, hogy azokból minél többet a jövő technológiáira fordítsanak. Így lehet megőrizni a munkahelyeket és újakat teremteni azok mellé, illetve növelni a béreket.

A rendelkezésre álló források felhasználásában az ITM 500 ezer hazai vállalkozásnak kíván a www.vali.hu weboldalon keresztül személyre szabott segítséget nyújtani.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]