Piacvezérelt Kutatás-fejlesztési támogatás

Társadalmi egyeztetés alá került a tavalyról már jól ismert, Piacvezérelt Kutatás-fejlesztési és Innovációs Projektek támogatása című pályázat, melynek célja az innovációs beruházások támogatása.

Ahhoz, hogy pályázhassunk, szükséges az NKFI szakmai véleménye, amelyet 2020. május 22-ig kérhetünk. Ha ez rendelkezésünkre áll, a konkrét pályázati dokumentációt 2020. augusztus 31-ig nyújthatjuk be. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a kutatás-fejlesztési pályázatok megírása sokszor nem könnyű feladat – éppen ezért érdemes időben elkezdeni a felkészülést, a szükséges dokumentumok beszerzését.,

A felhívás célja, hogy segítse a vállalkozások versenyképességének növelését piacorientált innovációs projektek támogatásával. Támogatási kérelmet nyújthatnak be az ország bármely részéről kis-, közép és nagyvállalkozások is. A pályázat két alprogramot határoz meg: Az „A” alprogramban a vállalkozások önállóan, vagy konzorciumban tudnak pályázni, a „B” alprogramban pedig a vállalkozások konzorciumban pályázhatnak, melyhez konzorciumi tagként bevonhatnak kutató-tudásközvetítő szervezeteket is.

Támogatás igényelhető kísérleti fejlesztésre, alkalmazott (ipari) kutatásra. A projekt keretei között elszámolhatjuk kutatók, fejlesztők, technikusok bérét, személyi jellegű kifizetéseit és járulékait (30%-ban), a szolgáltatások költségeit - mint például tanácsadás igénybevétele - (önállóan pályázva 40%, konzorcium esetén 30%), illetve anyagköltségeket. Mindezeken túl eszközöket, valamint immateriális javakat is beszerezhetünk.

A támogatás mértéke vállalkozási formánként és beruházásokként eltérő, de akár 70% is lehet. Az támogatási összegek az alábbiak szerint alakulnak:

„A” alprogramban

  • minimum 100 millió Ft önállóan benyújtott támogatási kérelem esetén,
  • minimum 150 millió Ft konzorcium esetén és
  • maximum 400 millió Ft (önállóan benyújtott támogatási kérelem és konzorcium esetén egyaránt),

„B” alprogramban

  • minimum 400 millió Ft
  • maximum 800 millió Ft.
Amennyiben további kérdése lenne a pályázattal kapcsolatban, ide kattintva érdeklődhet.
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]