Lakáscélú munkáltató támogatás részletszabályai (1)

Lakáscélú támogatást adhat adómentesen a munkáltató, ha fennállnak a feltételei Kinek kell vizsgálnia, kinek a kötelezettsége, hogy ezek igazolásra kerüljenek? A munkáltatóé.
Az adómentesség feltételeinek fennállását fő szabály szerint a munkáltató köteles utólag vagy a támogatás folyósítását megelőzően vizsgálni.
 
A munkáltató saját nyilvántartásában szereplő, továbbá a támogatás folyósítását megelőzően már igazolt tényeket, körülményeket nem kell ismételten igazolni még akkor sem, ha a támogatást több adóévben vagy az adóéven belül több részletben nyújtja a munkáltató.
 
Lehetőséget van arra is, hogy a munkáltató és a hitelintézet vagy a kincstár között létrejött külön megállapodás alapján az adómentesség fennállásáról szóló igazolást a hitelintézet vagy a kincstár állítsa ki és adja át a munkáltatónak. Ilyen megállapodás esetén is a munkáltatónak kell beszereznie a korábbi munkáltatótól a folyósítás évében és az azt megelőző négy évben kapott támogatás összegéről az igazolást vagy a magánszemély nyilatkozatát.
 
Továbbá fontos, hogy a hitelintézet (külön megállapodás hiányában is) igazolhatja, hogy a lakás szobaszáma megfelel a méltányolható lakásigény feltételeinek.
 
A házastárs/élettárs, más személy esetében viszont nem kell vizsgálni, hogy részesül-e munkáltatói lakáscélú támogatásban.

Amennyiben adó témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]