Közeledik a számlázó programok bejelentési határideje!

Közeledik november 15-e, a számlázó programok bejelentésének a legtöbb adózót érintő határideje. Mindenki aki számítástechnikai programmal, vagy online állítja elő a számláit, köteles bejelentést tenni a NAV felé!
Ez a kérdés csak azokat nem érinti, akik kizárólag számlatömbbel, kézzel állítják ki számláikat.
 
A számlázó programok bejelentésével kapcsolatos új kötelezettség a 2014. július 1-én hatályba lépett új 23/2014-es NGM rendelettel került bevezetésre.
 
Új programok esetén 2014. október 1-ig, míg már használatban lévő program esetén november 15. a bejelentési határidő! Bár a bejelentés szabályai első látásra talán egyszerűnek tűnnek, mégis a gyakorlati életben felmerülő esetek több kérdést is felvetnek, melyekre érdemes figyelemmel lenni majd a bejelentő nyomtatvány kitöltése során.
 
A rendelet szabályai alapján, 2014. október 1-ét követően az adóalany köteles az általa használt számlázó program illetve online számlázó rendszer beszerzését, használata megkezdését illetve használatból történő kivonását a használatba vételt illetve a használatból történő kivonást követő 30 napon belül az adóhatósághoz, az erre a célra rendszeresített nyomtatványon bejelenteni.
 
Azaz ezt a rendeletet és szabályait érdemes mindenkinek ismerni, hiszen ugyanúgy be kell jelenteni a későbbiekben beszerzésre kerülő – akár ingyenes! – számlázó programokat, mint azok használatának befejezését is!

Amennyiben adó témában tanácsra van szüksége, kérem írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

 
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]